Viva Mexico!

Volver La Vida koncert a Frida Kahlo kiállításon!

A Mexikói Függetlenség Napjának megünnepleseből nem maradhat ki a Volver La Vida sem. Mexikói énekesünkkel, Manuel B. Camino-val együtt örvendezünk, hogy Mexikó egy 11 éves háború után végül 1821-ben Spanyolországtól független állammá alakult. Mindez az ikonikus mexikói festőnő, Frida Kahlo kiállításán, a kiállítótérben tesszük meg, ahol unplugged, akusztikus koncertet adunk a legnépszerűbb mexikói és latin-amerikai dallamok megidézésével természetesen saját feldolgozásban. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!!! Viva Mexico!!!
(Jegyek a jegymester.hu-n kaphatók korlátozott számban.) Az éjfélig tartó teljes program a Nemzeti Galéria Viva Mexico! eseményében található.

 

Olvasható a Nemzeti Galéria Facebook oldalán:

Egész Mexikó ünnepi lázban ég szeptember 16-án: ez a Día de la Independencia, azaz a függetlenség napja. Ugyanis ezen a napon tört ki 1810-ben az a több mint 10 évig tartó háború, amelynek során a Spanyolországtól független Mexikó állam megszületett. Ezen a napon Mexikóban egymást érik a fiesták a nagyvárosoktól a legkisebb falvakig: tűzijátékkal, felvonulással, zenével, tánccal, sok étellel és itallal ünnepelnek a helyiek.

A Magyar Nemzeti Galéria is számos színes programmal – autentikus mexikói ízekkel, huapango dalokkal, mariachival, mexikói mesékkel, színházzal, divatbemutatóval, fejdísz- és sombrero készítő workshoppal és tárlatvezetésekkel – készül megidézni az egyik legnagyobb mexikói ünnep hangulatát havonta egyszer jelentkező MÚZEUM+ eseménysorozatának keretében, most kivételesen szombat este.

Ezen az estén Mexikó egyik legismertebb, a 20. század talán legmeghatározóbb női művésze, Frida Kahlo műveiből rendezett tárlat is látogatható lesz.

Fellépők/programok

KONCERTEK

17:30 Volver la Vida
Csáki András Junior-Prima díjas gitárművész, Szászvárosi Sándor Európa-szerte ismert csellóművész, Manuel B. Camino mexikói bassz-bariton és Bojta Zsuzsanna mezzoszoprán a latin zene iránt érzett szenvedélyes szerelem és az eddigi közös munkák során kialakult harmónia kapcsán döntöttek úgy, hogy megalapítják a Volver La Vida nevű latin együttest. Zenéjük felöleli a latin népek zenéjét Dél-Amerikától Spanyolországig és a mexikói daloktól a forró tangókig. Mindezeket saját hangszerelésben és az alkalomhoz illő összeállításban adják elő koncerttermektől fesztiválokon át világszerte, a latin zene szabadságát élvezve és kifejezve.

Total
5
Shares